PRESENTACIÓ DUET SYNTAGMA

DUET SINTAGMA
On la poesia i la música es fusionen 
Francis Blanes (piano) i Àngel Torres (tuba)
Argumentari
Som una espècie d’energia que vol transmetre’s i fluir arreu del nostre territori, per dur la paraula i la música. L’afany que ens mou és l’estima per la cultura.
Essent el piano un dels instruments més populars arreu del món, l’hem decidit barrejar amb la tuba, una gran desconeguda. Les sonoritats que s’hi generen atrauen l’atenció del públic ja des del seu propi concepte: la raresa. 
Si a aquest ambient sorprén, per inesperat, la poesia hi afegeix la sensualitat necessària per commoure l’oient. 
Hagiografia
Francis Blanes va cursar els seus estudis superiors al CSMIB. En acabar, realitzà un màster en interpretació del piano a la Fundación Katarina Gurska. Actualment treballa al CSMIB com a professor associat a l’especialitat de pianista acompanyant de l’oboè i la percussió. També participa com a docent a nombrosos cursos de perfeccionament. 
Àngel Torres va cursar els seus estudis superiors al CSMIB. Ha treballat amb l’Orquestra Simfònica del Vallés (2010-2011) i la Banda Municipal de Vitoria-Gasteiz (2011-2012). Des del 2012 és tuba a la Banda Municipal de Música de Palma i a partir del curs 2014-2015 ho compagina com a professor associat del CSMIB. 
Memoràndum

El passat any 2016, realitzàrem un recital a Bellreguard (València), on vam convocar més de 300 espectadors. Fou un gran èxit i ens donà la força necessària per llançar-nos al futur. Aprofitant l’empenta que proporciona treballar a un mateix espai, hem decidit enregistrar el nostre primer CD que s’anomenarà Viatge d’Hivern (Winterreisse). En aquest interpretarem els 24 lieder que componen l’obra homònima del compositor alemany Franz Schubert. A més, ja comptem amb una primera obra original composta per a nosaltres: Miracle versus Tècnica, de Biel Oliver “Torres” que es basa sobre uns versos del poema del mestre Blai Bonet “Allegro Vivace” de “L’evangeli segons un de tants”.

Comentarios